tisdag 28 juli 2015

Kaskö, i kvällssol

Det blev en sen ankomst till Kaskö ikväll. Vid avfärden från Kylmäpihlaja imorse, var det total stiltje, vi fick gå för motor i många timmar. Endast de långa dyningarna vittnade om gårdagens bökiga sjö, som ställde till en himla oreda i båten, när allt som inte satt fast flög omkring.
När vi gått någon timme, tyckte pojkarna att vi skulle stanna och simma. Javisst, vågar dom hoppa i så nog stannar vi!
-Huu, va kallt! var det först dom sa, men sen fortsatte dom hoppa och simma säkert en halv timme.
Timmarna gick under motorgång, yngste sonen stekte plättar till efterrätt, och vi åt med god aptit uppe i sittbrunnen. Visst är det lite lyx att bara gå för motor och slippa slå, gippa eller trimma segel, men motor ljudet skulle man gärna slippa!
En stund under etappen kom vinden faktiskt, men då rakt framifrån, så vi fick kryssa. Vi trimmade seglen i sån balans att båten styrde sej själv och vi behövde bara hålla koll.
Jag håller också alltid koll i pappers sjökortet var vi befinner oss, och det kan faktiskt vara nödvändigt. Igår morse bara helt apropå gick inte ipaddens navigationsprogram att öppna. 
Vi tog dock med oss ner på flyget till Tyskland, plottern ur motorbåten, men vi har haft en del små problem med 12 W uttagen i sittbrunnen (som förmodligen ärjat) och till följd har plottern ibland dött. Så där ser man, krydda med lite besvärliga vatten och hård sjö, så har man ett dilemma, om man bara litat på tekniken.
Port of Kaskinen

Vacker solnedgång vid inloppet till Kaskö



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar