söndag 26 juli 2015

Bärö, Kumlinge

Efter nästan en vecka i hamn har vi nästan förlorat våra sjöben... En trevlig vecka kantad av besök i sittbrunnen, utflykter, umgänge med släkt och vänner, och förstås Rock off.
Lördag morgon hade vi bestämt att lägga ut. Etappen började vi med att passera svängbron vid Lemströms kanal och ut på Lumparn. Distansen till Bärö ungefär 30 Nm, vädret var i allafall bra, och det blev en lugn start för den nya besättningen, som i undanvind kunde ligga och lapa sol och bara chilla, medan mötande båtar bar fulla seglingsmunderingen på.

Bärö är en liten holme mellan Kumlinge och Enklinge. På holmen ligger idag gästhamnen "Glada laxen" som tidigare har fungerat som sjöbevakningsstation, men stängde i slutet av nittiotalet till följd av nyare teknik gjorde den överflödig.
Här finns förutom den vanliga servicen både restaurang, en tunnbastu byggd på en flotte, vandringsled och ett utsiktstorn beläget 40 möh. Det sistnämnda är det enda undertecknad inte besökte, men kameran sände jag med de mera modiga!

Bastun var en riktig höjdpunkt, den första riktigt varma sen vi kastade loss för snart tre veckor sen, det i kombination till det kalla havet, blev en fullträff.
Idag sitter vi dock inblåsta här eftersom byig vind och dålig sikt får oss att tveka att fortsätta mot fastlandet.
Fortsättning följer….


De två sista bilderna är tagna idag söndag, och man kan se redan här inne i den skyddade hamnen att sikten är väldigt dålig där ute.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar