lördag 18 juli 2015

Cruisar i Stockholms skärgård - med Birka

Efter 16 timmar nådde vi på torsdag kväll Nynäshamn. Vacker och lugn kväll, nästan helt vindstilla. En gammal bekant sedan länge bosatt i Stockholm, som sett att vi anlänt via Facebook, kom ut för att hälsa.
Fredag förmiddag lade vi ut efter att ha bunkrat mat för en vecka till, och fyllt på dieseln ifall vindarna skulle svika. Destinationen hade vi satt till Sandhamn, men alldeles för sent ankomna, var alla platser fulla, eftersom det är ett inneställe för stockholmarna. Vi hade nästan gett upp, när en båt lämnade sin plats från intill liggande lökholmen, så vi var inte sena att nappa den eftersom även andra båtar sökte plats. Mycket vacker holme som KSSS driver service och upprätthåller.
    Sandhamn

Lördag morgon bjöd på regn när vi lade ut, men efter någon timme skingrade sej molnen och solen kom fram. Efter en del kryssande var vi framme vid Gräddö gästbrygga, ca sex kilometer från Kapellskär landvägen. Imorgon tar vi en lite längre etapp över till Mariehamn, och östra hamnen där vi tillsammans med våra söner som kommer ner, kommer att tillbringa några dagar framöver under festivalen "Rock off". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar