söndag 30 oktober 2016

Målning

Just nu prioriterar vi all målning och lackning så länge temperaturen i hallen hålls över +15°, för härdningen skull, så den mesta av (fri)tiden går åt till detta just nu.




Durkarna har lackats fem varv, och är färdiga att sättas på plats. Dock återstår ännu en del dragningar för el och vatten, så dom får vara borta ännu ett tag.
Däcket har grovmålats inför läggningen av korkdäcket, som levererats men ännu måste vänta i förpackningen tills sittbrunnen är färdig målad.











En målningsprocess är väldigt tidskrävande, med slipning - dammsugning - avfettning - klibbduk - målning. Och upprepas minst tre gånger!
För sittbrunnens del kräver EN sådan process tre dagar eller ca 24 timmar i anspråk. Det gäller alltså att ha planerat bra, både tiden men också mängden färg man blandar, eftersom färgen börjar härda efter en tid. (Alltså ingen kaffepaus eller andra ärenden under målningen!)😉
Vi har använt oss av De ijssels produkter som vi varit väldigt nöjda med. Det blir bra resultat och färgen är väldigt förlåtande.
Dessutom finns bra beskrivningar och instruktioner på deras  hemsida.
http://www.de-ijssel-coatings.se
























Slipning och åter slipning!
Värst var i allafall att få bort gamla silikonrester, utan att slipa in dom i ytan. När sådana ställen slipades, byttes sandpappret efteråt för att inte föra vidare rester till fler ytor.





Tillsist målades den för najad, karaktäristiska röda randen kring cockpiten. Efter att färgen härdat ordentligt, skall målningen tillsist poleras, för att få fram slutgiltig finish.
  




"Pyjamas" gäller vid målning!










































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar